Hapje van Oost-Indische kers
Onze moestuin was dit jaar een grote flop. Wat niet werd opgegeten door de slakken, verging door de vele regen die we in de late lente en vroege zomer kregen voorgeschoteld. En om de een of andere reden gedijen de tomaten ook niet goed in onze grond. Wat het echter wel goed doet is de Oost-Indische kers, een plant die we dit jaar voor het eerst zaaiden en die me aangenaam heeft verrast. De mooie ronde bladeren en feloranje bloemen staan leuk in de tuin én je kan de hele plant opeten, met bloem en al.
Dat inspireerde mij om voor een brunch bij ons thuis een hapje te maken waarbij de grootste bladeren van de Oost-Indische kers als wrap of tortilla worden belegd. De pittige smaak van het blad past goed bij de rode kool (of kies voor wortel) die verrijkt wordt met azijn en mayonaise, en de haloumi voegt een zoute en knapperige toets toe. Serve and enjoy!
Ingrediënten (voor 5 hapjes)
5 grote bladeren van de Oost-Indische kers
Een halve blok haloumi
100 gram verse rode kool, zelf fijngesneden of uit een zakje (of gebruik geraspte wortels als je geen rode kool lust)
1/2 eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel mayonaise
Bereiding
Meng de witte wijnazijn door de rode kool en laat minstens een halfuurtje verzuren. Meng er dan de mayonaise door tot ze goed verdeeld is over de kool.
Snijd de haloumi in kleine blokjes. Bak ze aan in een pan met olijfolie tot ze rondom goudbruin en knapperig zijn.
Was de Oost-Indische kers en haal de steeltjes voorzichtig van de bladeren, zodat ze plat op een bord kunnen liggen.
Beleg de bladeren met een stevige lepel rode kool en drie à vier blokjes gebakken haloumi.
Garneer het bord eventueel met extra Oost-Indische kers bladeren en bloemen.