Romy by Tania Díaz Miranda
Romy Van Haecke (1997) is chef, schrijver en contentmaker.
Ze groeide op in het Vlaamse Meetjesland, waar ze op achtjarige leeftijd al een eigen website bouwde die in haar tienerjaren uitgroeide naar een succesvolle blog en Instagram-account. Content creëeren zat haar dus al vroeg in de vingers. Na haar opleiding communicatie in Gent ging Romy aan de slag als (freelance) copywriter, content creator en social media expert.
Vanaf haar drieëntwintigste co-hostte Romy twee jaar lang de eerste Belgische beautypodcast Beyond The Cream, waarmee ze samen met co-host Manon Aerens interviews haalde in magazines zoals Knack Weekend, Flair en Bossy Magazine, en features in ELLE en Nina.
In 2024 voelde Romy dat ze, naast content creëeren, ook haar jarenlange passie voor de pure voedzame keuken wou uitdiepen. Ze startte Mimi Appétit op en ging bij gezinnen thuis aan de slag als private chef voor gezonde mealprep. Haar TikTok-video waarin ze toont hoe ze mealprept voor haar klanten, ging viraal en bereikte maar liefst 190.000 kijkers. Romy startte ook aan een professionele koksopleiding aan de hotelschool in Gent, die ze momenteel nog verder zet richting een diploma chef-kok, en volgde online masterclasses van grote internationale chefs zoals Alice Waters, Yottam Ottolenghi en Gordon Ramsay.
In 2025 startte Romy de succesvolle social media-videoserie ‘Zelfgemaakt’. Daarin leert ze vaak ultrabewerkte voeding - denk aan ketchup, Sprite, chocopasta en chips - zelf maken met pure ingrediënten. Met de serie wil Romy mensen opnieuw verbinden met waar hun voedsel vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en een tegenbeweging vormen voor onze groeiende consumptie van ultrabewerkte voeding.
Hoewel ze niets liever doet dan recepten uitwerken, experimenteren en uren in de keuken staan, is schrijven Romy’s eerste liefde. In haar vrije tijd schrijft ze aan romans, gedichten en artikels voor haar blog.
Romy woont in Zomergem (Lievegem), vlak bij Gent.