Snickers-style dadels
Ik heb nog niemand ontmoet die géén fan is van deze Snickers-style dadels. Alle genot van je favoriete chocoladereep met pinda’s, maar dan in een pure en voedzame snack met maar vier ingrediënten: sappige medjouldadels, pindakaas, pure chocolade en grof zout.
Ingrediënten
250 g medjoul dadels (ongeveer 13 grote dadels)
100 g pure chocolade
pindakaas (met of zonder stukjes)
grof zout / fleur de sel
Bereiding
Haal de pit uit de dadels, maar laat ze liefst wel heel - zodat je twee kantjes hebt die je kan ‘dichtvouwen’.
Vul elke dadel met ongeveer een halve theelepel pindakaas.
Smelt de chocolade in de microgolf door ze telkens 20 seconden te verwarmen en dan even om te roeren (temperen).
Bedek een bord of plateau (die in de koelkast past) met bakpapier. Haal de dadels door de chocolade en leg ze op het bakpapier. Verdeel een klein beetje grof zout over elke dadel. Zet de dadels minstens een halfuur in de koelkast zodat de chocolade kan opstijven.
Haal de dadels van het bakpapier en serveer, of bewaar ze in een afgesloten potje 2 weken in de koelkast of 3 maanden in de diepvries. In dat laatste geval zijn het net ijspralines - perfect op een warme zomerdag.