Zomerse fregolasalade
Lekker met gegrilde kip of zalm, in een bowl met feta of geitenkaas, of als onderdeel van een brunchtafel.
Ingrediënten (voor 6 à 8 personen als bijgerecht)
500 gram fregola sarda
1 sjalot
1 middelgrote groene courgette
1 middelgrote gele courgette
2 voorgegaarde maïskolven
een handvol verse mediterraanse kruiden zoals oregano, basilicum, peterselie en munt
Bereiding
Kook de fregola zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de sjalot fijn en de courgettes in blokjes. Stoof ze aan in olijfolie met een flinke haal zwarte peper en zeezout.
Optioneel: rooster of grill de maïskolven tot ze lichtjes kleuren. Snijd sowieso het vlees van de kolven, breek in stukken en voeg toe aan de courgettes. Verwarm nog even kort mee.
Meng de fregola door de groenten. Voeg nog een scheut olijfolie toe als het mengsel te droog lijkt.
Snijd de kruiden grof - ze hoeven niet heel fijn te zijn. Ik zie graag eens een heel blaadje munt, basilicum of peterselie in mijn salade zitten. Meng ze door de salade.
Serveer de salade meteen, lauwwarm, of zet ze in de koelkast tot gebruik en serveer ze koud.