Zomerse fregolasalade

 

Lekker met gegrilde kip of zalm, in een bowl met feta of geitenkaas, of als onderdeel van een brunchtafel.

 

Ingrediënten (voor 6 à 8 personen als bijgerecht)

  • 500 gram fregola sarda

  • 1 sjalot

  • 1 middelgrote groene courgette

  • 1 middelgrote gele courgette

  • 2 voorgegaarde maïskolven

  • een handvol verse mediterraanse kruiden zoals oregano, basilicum, peterselie en munt

Bereiding

  • Kook de fregola zoals aangegeven op de verpakking.

  • Snijd de sjalot fijn en de courgettes in blokjes. Stoof ze aan in olijfolie met een flinke haal zwarte peper en zeezout.

  • Optioneel: rooster of grill de maïskolven tot ze lichtjes kleuren. Snijd sowieso het vlees van de kolven, breek in stukken en voeg toe aan de courgettes. Verwarm nog even kort mee.

  • Meng de fregola door de groenten. Voeg nog een scheut olijfolie toe als het mengsel te droog lijkt.

  • Snijd de kruiden grof - ze hoeven niet heel fijn te zijn. Ik zie graag eens een heel blaadje munt, basilicum of peterselie in mijn salade zitten. Meng ze door de salade.

  • Serveer de salade meteen, lauwwarm, of zet ze in de koelkast tot gebruik en serveer ze koud.

Previous
Previous

You do you, the pesto edition

Next
Next

Snickers-style dadels