Amandelcake met rabarber en aardbei

Photo by Tania Díaz Miranda

 

Als de maand mei een cake was, dan was het deze. Ze zeggen what grows together, goes together en laat rabarber en aardbeien nu net op hun best zijn in mei. Hun smaken (en kleuren!) komen extra goed tot hun recht in deze amandelcake met zijn natte, boterachtige textuur. Laat de sinaasappelzeste zeker niet achterwege: het geeft de cake zijn uitgesproken smaak van bijna-zomer.

Bekijk een video van dit recept op Instagram.

 

Ingrediënten

  • 120 g boter op kamertemperatuur (mag zeker gezouten zijn)

  • 2 eieren op kamertemperatuur

  • 150 g kristalsuiker

  • zeste van 1 sinaasappel

  • 1 tl vanille extract

  • 150 g tarwebloem

  • 75 g amandelmeel

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 rabarberstengels

  • ongeveer 12 kleine aardbeien

  • een handje amandelschilfers

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Klop de boter samen met de eieren, suiker, vanille en sinaasappelzeste ongeveer 2 minuten luchtig. Spatel de bloem, het amandelmeel en de bakpoeder erdoor. Gebruikte je ongezouten boter, voeg dan nu nog een snuf zout toe.

  • Was de rabarber en aardbeien en snijd ze in plakjes. Spatel ze door het beslag.

  • Vet je favoriete cakevorm in en bekleed met bakpapier. Stort het beslag hierin en maak de bovenkant wat effen.

  • Werk af met de amandelschilfers en zet 40 minuten in de voorverwarmde oven.

  • Laat de cake een uurtje afkoelen voor je ze aansnijdt.

Next
Next

You do you, the pesto edition