Lemon possets brûlées

 

Ja, de eerste indruk is belangrijk. Maar ook de laatste. Wil je dus uitpakken met een verrassend, aesthetically-pleasing en vooral verrukkelijk dessert dan zijn deze lemon possets ideaal. Bovendien combineren ze het beste van twee werelden: rijke room en frisse citroen. De perfecte afsluiter van een vullende maaltijd.

 

Ingrediënten (voor 8 stuks)

  • 6 biologische citroenen

  • 250 ml volle room

  • 50 g kristalsuiker + extra voor brûlée

  • 1 tl vanille extract

  • ook nodig: keukenbrander (het loont om die van je buren te lenen als je er geen hebt, maar lukt dat niet, sla dan gewoon de brûlée over)

Bereiding

  • Neem 2 citroenen apart en rasp hun zeste.

  • Halveer de andere citroenen en hol ze uit.

  • Pers de geraspte citroenen uit tot je 45 g citroensap hebt. Normaal zijn de 2 citroenen zeker voldoende maar zo niet, kan je nog wat van het citroenvlees gebruiken dat je uit de schillen hebt gehaald.

  • Meng in de kookpot de room met de suiker en zeste. Blijf roeren op een middelhoog vuur tot alle suiker is opgelost en de room lichtjes verdikt en gelig wordt, minstens 5 minuten. Laat zeker niet koken.

  • Draai het vuur uit en voeg het citroensap en de vanille toe. Roer om. Haal het mengsel door een zeef en laat 10 minuten rusten.

  • Vul de gehalveerde citroenen met het mengsel en zet 4 uren in de koelkast.

  • Verdeel net voor het serveren wat suiker over de possets en brûleer.

Next
Next

Tex-mex ovenschotel met zoete aardappel