Zelfgemaakt: choco pops

Mimi Appétit - Romy Van Haecke - Zelfgemaakt Choco Pops
 

In mijn serie Zelfgemaakt leer ik vaak ultrabewerkte voeding zelf maken. Als je door de rekken loopt in de supermarkt, zijn ontbijtgranen één van de ultrabewerkte voedingsmiddelen die je overspoelen. En die je verleiden, want ook ik was als kind dol op Frosties, Honey Loops en vooral: Choco Pops. Omdat ik soms nog steeds eens zin heb in een kom choco pops met een beetje koude melk, zocht ik naar een manier om ze zelf te maken met pure ingrediënten. Het resultaat is subliem: ze smaken exact naar de choco pops uit een doos en hebben bovendien dezelfde textuur. Verslavend!

Bekijk een video van dit recept op Instagram.

 

Ingrediënten (voor ongeveer 4 porties)

  • 100 g rijstmeel (ik gebruik die van Smaakt, die vind je o.a. bij Delhaize en De Notenshop)

  • 30 g puur cacaopoeder

  • een snufje zout

  • 90 g esdoornsiroop

  • 1 eetlepel plantaardige olie (zoals avocado-olie of olijfolie)

Bereiding

  • Meng alle ingrediënten met een spatel in een kom. Blijf goed roeren tot de droge en natte ingrediënten volledig gemengd zijn en je één vaste massa krijgt.

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Bestuif een snijplank of een bord met nog wat rijstmeel. Neem een beetje van het deeg en rol het door het meel uit tot een reepje van ongeveer 1 cm doorsnede. Snijd het reepje met een mes in gelijke stukjes van ongeveer 1 cm, en leg die op het bakpapier. Je kan de stukjes zo laten (ik vind ze dan op ‘kussentjes’ lijken) of tot bolletjes draaien, maar dat laatste is vrij tijdsintensief en puur esthetisch.

  • Herhaal tot al het deeg is opgebruikt.

  • Bak de choco pops 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze een paar minuten afkoelen, daarna zijn ze klaar om op te eten.

  • Je kan ze gerust een week bewaren in een afgesloten pot, daarna gaan ze wellicht hun textuur verliezen. Maar geloof mij… zo lang gaan ze wellicht niet blijven liggen :)

Next
Next

Galette met seizoensfruit